A Kohut családi méhészet

A Kohut család háttérben a méhészetünk gerincét alkotó 3 db konténerrel. 1db 54 családos és 2db 40 családos rakodó kaptáras konténerrel.

A nagyobb képekért kattints az adott képre!

Édesapám és mentora – anno 1980. A fénykép a halápi erdőben készült akác virágzása idején. Méhészetét nb18 keretes fekvő kaptárral kezdte.

A következő képen A Kohut Bútor Kft Tulajdonosa (édesapám), és az ügyvezető (jómagam) látható, amint a méhek tavaszi kirepülését tanulmányozzuk egy kis paprika örlemény társaságában. A kép 35 évvel ezelőtt készült. 🙂

Ezen a képen édesapám és új hátsó kezelésű konténere látható anno.

Édesapámat is megcsapta a rakodó kaptáras méhészkedés a méhész mester képzés során. A képen az első két oszlopos rakodó kaptárunk látható. A kép 25 évvel ezelőtt készült.

Kicsivel később készült ez a kép, ahol édesapám és nővérem látható az 54 családos konténer folyosóján megpihenve pergetés után.

Ez a kép a Szarvasi Méhész Egyesület bálján készült 2002.-ben. Az Egyesület „ Az év méhésze” díjjal tisztelte meg édesapámat. Éppen átveszi a díjat szimbolizáló kerámiát.

Egy jászberényi méhész kiállításon.

A kedves feleségem és jómagam.

Felvidéki akác idején 6 évvel ezelőtt.

Amikor a hátsó kezelésű konténerben „kicsit” bezugol a méhcsalád.

Jelenünk…. Szüleim és akkor 3 éves Anna lányom pergetés közben.

És talán a jövő…….      Anna lányom és Pisti fiam a Papa zümijeivel.         2018 Felvidéki akác.

Családi méhészetünk ekkor már közel 240 méhcsaláddal dolgozik. Nb fészek ½NB méztérrel.

Amennyiben érdekes volt számodra ez a cikk érdemes BELÁJKOLNI Facebook oldalunkat, így biztosan érdesülhetsz a legújabb értékadó szakmai írásunkról.

Közzétéve:

Legutóbbi érdekességek: