A minőségi kaptár egyik ismérve

Ebben a posztban az általunk gyártott tamási rakodó rendszerű kaptár sarok kialakításáról lesz szó. Ez egy olyan téma, amely véleményem szerint meghatározó, amennyiben időtállóságot akarunk elérni.

Cégünk minden esetben saját csapos beeresztéssel alakítja ki a sarokkötéseket. A posztban látható képek azt gondolom, hogy jól illusztrálják a lényeget.

A tamási rendszernél a hosszú oldalba egy 20mm széles „nútot” alakítunk ki. A módszer, és a hogyan nem fontos(szakmai titokJ). Ebbe a nútba teljes vastagságában engedjük bele a rövid oldalt, és D4-es, víz- és főzésálló ragasztó társaságában egyesítjük az elemeket.

Valamit magára adó faipari szakember alátámaszthatja kijelentésemet, miszerint ennél tartósabb kötés nincs! Olcsóbb természetesen van, és sajnos sokszor találkozhatunk is vele. Ettől a csavar, a köldökcsap(tipli) mind-mind csak egyszerűbb, gyengébb kivitel.

Ügyfeleink, méhésztársaink, akik a minőséget már fontosabbnak tekintik, mint az árat jól tudják. Ez is egy olyan apróság, ami több évvel kitolja a használatot. Persze a gyártási költség ettől sajnos nem kevesebb lesz….

De legyünk racionálisak. Vajon jobban megéri 1.000 Ft-tal kevesebbet fizetni egy olyan kaptárért, ami 1-2 év múlva lötyögni fog, vagy tekintsünk erre az összegre úgy, hogy 5-10 évvel megnöveli az élettartamot. 10-el elosztva már viszont már nem is olyan nagy az az összeg ugye?

Amennyiben érdekes volt számodra ez a cikk érdemes BELÁJKOLNI Facebook oldalunkat, így biztosan érdesülhetsz a legújabb értékadó szakmai írásunkról.

Közzétéve:

Legutóbbi érdekességek: