KOHUT KAPTÁR   “otthont teremt a méheknek”
www.kohutkaptar.hu
Kapcsolat: Kohut Bútor Kft Székhely: 5540 Szarvas, Arany J. u. 88 Telephely: 5540 Szarvas,József A. u. 7. Mobil: 06 30 345-4956 e-mail.: kohut.istvan@gmail.com
A képeken a tamási rendszerű  rakodó kaptár és annak részei  láthatóak.  A kaptár elemek a sarkokon  egymásba vannak csapozva és 40-es  kapoccsal tűzve.  A sarkokon lévő csapozás  miatt az egyes részek sokkal  ellenállóbbak és strapabíróbbak a  csapozás nélküli társaiknál.  A tamási rendszerben a  Magyarországon használt  keretek  mind - mindmegtelálhatóak. (NB,  Hunor, 1/2NB). A ragasztáshoz használt  faragasztó D4-es típus, tehát víz-, és  főzésálló.  
A tamási rendszerű rakodó kaptár elemei:
Normál aljdeszka
1/2NB fiiók
Menekülőtér és a rostakeret szövettel
Hunor fiók
Tető horganyzott lemezzel borítva
A normál aljdeszka a kaptár  fenék részét képezi. Alsó borítása  20mm vastag hajópadló. Ezen az  alkatrészen található még a  röpnyílás is ami a méhek  közlekedését hivatott segíteni,  illetve vándorláskor  megakadályozni.   Az aljdeszkához jár a  röpdeszka és a röplyuk szűkítő is. 
Tamási rendszerű rakodó kaptár
A fiókok anyaga szélességben  saját csappal toldott. A 1/2NB fiók  2 darabból, a Hunor 3 darabból, az  NB 4 darabból készül. Az  alkatrészek így jobban viselika  zsugorodást és a dagadást.   A sarkokon egymásra lapolt  és ragasztott.