A híres higiénikus aljdeszka

Ahogy mi készítjük...

A higiénikus aljdeszkát az OMME immár több, mint 10 éves igénypontjai alapján gyártjuk. Szerkezetét tekintve 5 különböző típust készítünk. A teljesség igénye nélkül a legtöbbet gyártott szerkezetet mutatnám be.

A kávaszerkezet helyet ad az alsó hajópadló borításnak, amely alulról határolja a családot. Az aljdeszkát gyártjuk aljborítás nélkül, keretes aljjal, lécbetétesen és nútolva is, de ezekre most nem térnék ki.

A hajópadló felett rögtön a tepsi rész van, ami HDF lemez és horganyzott acéllemez is lehet. A tepsi felett 3,3cm-rel a taposórács foglal helyet. Sok olyan gyártó van, aki ezt az előírást nem tartja be. Mivel az atka 3cm-t tud ugrani, így a kisebb távolsággal gyártott aljdeszka esetében vissza tud ugrani a felette sétáló méhekre. Ez 20-30%-os visszafertőzöttséget is jelenthet.

A taposórács felett 2cm-t szoktunk tartani a felette elhelyezkedő keretsor alsó éléhez képest.

A mellékelt képeken látható a kijáró nyílás is a két állású röplyuk szűkítőkkel. Alul pedig a talp látható bemarással, hogy vándorlás esetén a gurtni ne sérüljön.

Amennyiben érdekes volt számodra ez a cikk érdemes BELÁJKOLNI Facebook oldalunkat, így biztosan érdesülhetsz a legújabb értékadó szakmai írásunkról.

Közzétéve:

Legutóbbi érdekességek: